Ik stel me graag even voor, Marcel Planting.

Een kok in hart en nieren. Ik heb de liefde voor koken met de paplepel ingegoten gekregen. Mijn ouders en grootouders hebben mij al op vroege leeftijd kennis laten maken met het reilen en zeilen in een restaurantkeuken.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik koos voor het koks vak. Als commi de cuisine begonnen bij Kaatje bij de Sluis(1974) in Blokzijl alwaar ik mij zich snel ontpopte tot een kok met gevoel voor smaak en finesse. Vervolgens werd er aan de koks opleiding via het SVH begonnen en gedurende deze leerperiode werkt ik o.a. bij De Echoput in Apeldoorn met als chefs Robert Kranenborg en Theus de Kok, Restaurant De Boerderij in Amsterdam met als Chef Rudi Wunnenberg, welke tijdens de twee jaar dat ik daar werkte een zo fel begeerde Michelin ster verdiende. De opleiding ronde ik af bij het Amstel Hotel te Amsterdam.
Na mijn opleiding heb ik tot twee maal achter elkaar in de eindronde van de Zilveren Koksmuts, een kookwedstrijd voor topkoks, gestaan om daar te strijden(koken) met andere chefs.

Helaas ben ik in 1988 vanwege een klaplong moeten stoppen met werken in de keuken. Maar zoals dat kan gaan vond ik jaren later, 2006, de manier om toch met mijn vak bezig te zijn, nl Cuisine Culinaire Nederland, afdeling Almere “een kookclub met ambitie”. Hier kreeg ik al snel een plekje in de MenuCommissie en ben inmiddels alweer 5 jaar voorzitter van deze commissie.

In 2008 heb ik met mijn team de kookwedstrijd om de CCN-Bokaal gewonnen. Deze kookwedstrijd wordt om de twee jaar georganiseerd door Cuisine Culinaire Nederland.

In 2010 behaalde ik het SVH Leermeester Koken.

In 2015 Examen Chef de Cuisine, Cuisine Culinaire Nederland(CCN)

in 2016 Examen Maitre de Cuisine, Cuisine Culinaire Nederland(CCN)

Sinds 2016 lid van de CCN examenbeoordelingscommissie en examinator

in 2019 aangetreden als bestuurslid bij Cuisine Culinaire Nederland, waar ik mij zal bezig houden met de examens.

Tevens ben ik mentor tijdens de interne Chefs Opleidingen en geef ik regelmatig workshops in allerlei kooktechnieken, visfileren, vleesuitbenen. Zie de Workshops

 

Overige:

Het maken van Websites zoals deze opdemakers.nl maar ook de website van Cuisine Culinaire Almere.